Categorii de produse

Editura: Evenimentul si Capital

“Cartea regală de bucate” conţine 64 de reţete culese de Principesa Margareta a României de la mătuşi, unchi şi veri din Familiile Regale ale lumii. Sunt prezentate atât reţete simple, cât şi reţete complexe – de la ouăle coapte în cartofi cu care îşi răsfăţa nepoţii regina Elena a României, la mâncarea de potârniche cu orez, reţetă trimisă Principesei de Principele Jean al Franţei şi soţia sa, Principesa Philomena.

“Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii”, mai spune Principesa Margareta a României. Reţetele sunt recomandate special pentru această lucrare de Regele Mihai şi Regina Ana ai României, Regina Sofia a Spaniei, Regina Silvia a Suediei, Prinţul Charles, Principele Alexandru II şi Principesa Ecateria ai Iugoslaviei şi Serbiei, Principesa Astrid a Belgiei şi Arhiducele Lorenz al Austriei, Principele Jean al Franţei şi Principesa Philomena.

Reţete şi portrete

Dincolo de valoarea sa gastronomică, această carte are şi o incontestabilă valoare istorică. Lucrarea cuprinde amintirile din copilărie ale Principesei, vizitele în Familiile Regale, portrete ale membrilor Familiilor Regale şi experienţele culinare ale Principesei Margareta în ţările în care a trăit.

Principesa Margareta consideră că “a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mandru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbracă veşmintele simbolice ale unei întregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un înţeles şi o însemnătate în plus. Ideea de a pune împreună reţete culinare, alături de poveşti cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă. Am făcut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o mulţime de detalii despre oameni pe care îi iubesc, îi admir sau cărora le port prietenie şi recunoştinţă”.

Vezi mai mult Vezi mai puțin

49,00 lei

48 în stoc

[]