-
S.R.S. – „NAȘUL” presei din România
Autor(i): Sorin Roşca Stănescu în dialog cu Dan Andronic şi Alice Barbu
Nr. pagini: 292 pagini
ISBN: 978-606-94060-8-3
Editura: Evenimentul si Capital
Un S.R.S cum nu ați mai citit!
Sorin Roșca Stănescu a rămas după 49 de ani de presă un nume sonor pentru publicul din România. Controversat, atipic, dar mai ales luptător, SRS a decis să ofere publicului o parte din secretele bine ascunse de acesta.De ce acum ? După o viață în preajma securiștilor, politicienilor, miliardarilor, dizidenților, dar și a câtorva idealiști, SRS a considerat că este momentul să divulge o parte din tainele culiselor puterii din România. “Am încă secrete bine păstrate despre mine și despre alții.” Despre toate acestea şi multe altele veţi afla parcurgând cuprinsul cărţii.
-
Târgu Mureș 1990: Zori însângerate
Autor(i): col(r) Tudor Păcuraru şi conf. univ. dr. Florian Bichir
Nr. pagini: 228 pagini
ISBN: 978-606-94060-6-9
Editura: Evenimentul si Capital
Târgu Mureș, martie 1990. Sute de note informative, până de curând secrete, lămuresc multe dintre aspectele obscure ale încleștărilor dintre români și unguri. Părea că niciodată nu vom cunoaște ce s-a întâmplat, de fapt, la Târgu Mureș în martie 1990. Dar…Din arhivele CNSAS au ieșit la lumină informările transmise de ofițerii Biroului de Contraspionaj din cadrul Secției Județene de Informații Mureș, viitorul SRI. Astfel, suntem în măsură să vi-l prezentăm pe Asklepios, cel care a dorit „să zugrăvească Aurora Zorilor cu sânge de român”, și pe complicii săi, veniți în inima Ardealului ca „să bea sânge de Paști”.
Volum recomandat de revista ”Evenimentul Istoric”
-
Urmăritori și urmăriți
Autor(i): Sorin Roşca Stănescu
Nr. pagini: 276 pagini
ISBN: 978-606-95444-1-9
Editura: Evenimentul si Capital
Iertare, Popor Ales! Spre mijlocul secolului trecut o crimă colectivã cumplità o lovit Poporul lui israel. Holocaustul nu poate fi niciodată uitat. Dar poate fi vreodată iertat? Crimele colective nu sunt iertate! Dar cele individuale?Crimele Holocaustului au fost săvârsite prin acţiune, prin inacţiune sau prin pasivitate. Rudele mele cele mai apropiate au luat parte la activitatea unor organizaţii antisemite şi deci sunt si ele responsabile de Holocaust. În numele morţilor mei le cer iertare mortilor lui Israel! Şi în nume propriu cer iertare cã am aflat de faptele descrise in această carte atât de târziu… – Sorin Roşca Stănescu -
Vânătoarea de spioni
Autor(i): col (r) Ioan Burdulea
Nr. pagini: 368 pagini
ISBN: 978-606-95444-0-2
Editura: Evenimentul si Capital
Este o mărturie unică! Autorul acestei cărți, col (SRI) Ioan Burdulea este un fost ofițer de informații care înainte de 1989 a făcut parte din unitatea specială dedicată urmăririi spionilor sovietici. Celebra unitate anti-KGB, UM 0110 a fost creată de Nicolae Ceaușescu pentru a ține sub control agentura sovieticilor. În amintirile sale despre românii recrutați de serviciul de informații sovietice veți găsi cazuri celebre, de la generalul Nicolae Militaru, primul ministru al Apărării după 1989, la generalul Ștefan Kostyal, singurul general arestat și închis pentru colaborare cu GRU. Plus alte lucruri neștiute!
Carte recomandată de Evenimentul Istoric
-
Cartea regală de bucate
Editura: Evenimentul si Capital
“Cartea regală de bucate” conţine 64 de reţete culese de Principesa Margareta a României de la mătuşi, unchi şi veri din Familiile Regale ale lumii. Sunt prezentate atât reţete simple, cât şi reţete complexe – de la ouăle coapte în cartofi cu care îşi răsfăţa nepoţii regina Elena a României, la mâncarea de potârniche cu orez, reţetă trimisă Principesei de Principele Jean al Franţei şi soţia sa, Principesa Philomena.
“Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii”, mai spune Principesa Margareta a României. Reţetele sunt recomandate special pentru această lucrare de Regele Mihai şi Regina Ana ai României, Regina Sofia a Spaniei, Regina Silvia a Suediei, Prinţul Charles, Principele Alexandru II şi Principesa Ecateria ai Iugoslaviei şi Serbiei, Principesa Astrid a Belgiei şi Arhiducele Lorenz al Austriei, Principele Jean al Franţei şi Principesa Philomena.
Reţete şi portrete
Dincolo de valoarea sa gastronomică, această carte are şi o incontestabilă valoare istorică. Lucrarea cuprinde amintirile din copilărie ale Principesei, vizitele în Familiile Regale, portrete ale membrilor Familiilor Regale şi experienţele culinare ale Principesei Margareta în ţările în care a trăit.
Principesa Margareta consideră că “a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai preţios şi mai frumos este reflexul mandru al oricărei gazde, purtătoare de coroană regală sau nu. Dar, atunci când ospitalitatea îmbracă veşmintele simbolice ale unei întregi naţiuni, istorii, culturi sau tradiţii, ea are un înţeles şi o însemnătate în plus. Ideea de a pune împreună reţete culinare, alături de poveşti cu oameni dragi, este plăcută şi amuzantă. Am făcut acest lucru cu pasiune, amintindu-mi o mulţime de detalii despre oameni pe care îi iubesc, îi admir sau cărora le port prietenie şi recunoştinţă”.