Editura de carte

Contul meu
Wishlist
Editura de carte
0
Close
Coș cumpărături(0)
  • Nu aveți produse în coș. Mergi în magazin
Editura de carte
Category
  • Toate categoriile
  • Cărți
  • Artă
  • Beletristică
  • Business și Economie
  • Cărți pentru copii
  • Cele mai vândute
  • Colectia Capital
  • Comunicare/Relații Publice
  • Cultură generală
  • Dezvoltare personală
  • Drept/Legislație
  • Eseistica
  • Filosofie
  • Gastronomie
  • Hobby
  • Istorie
  • Istorie/Critica
  • Jurnale/Memorii
  • Manuale scolare/Cursuri
  • Medicină
  • Poezie
  • Politică/Geopolitică
  • Proză
  • Psihologie
  • Sociologie
  • Spiritualitate/Ezoterism
  • Sport
  • Stiinte/Educatie
  • Turism/Calatorii
  • Comunicate
  • Capital
  • Evenimentul Zilei
  • Noutăți
  • Cărți
  • Reviste
  • Oferte speciale
  • Promoții
  • Reviste
  • Capital
  • Evenimentul Istoric
0
Close
Coș cumpărături(0)
  • Nu aveți produse în coș. Mergi în magazin
  • Home
  • Produse
    • Cărți
      • Istorie
      • Jurnale/Memorii
      • Artă
      • Beletristică
      • Business și Economie
      • Cărți pentru copii
      • Comunicare/Relații Publice
      • Cultură generală
      • Dezvoltare personală
      • Drept/Legislație
      • Gastronomie
      • Medicină
      • Politică și Geopolitică
      • Poezie
      • Proză
      • Psihologie
      • Sociologie
      • Spiritualitate/Ezoterism
      • Sport
    • Reviste
      • Capital
      • Evenimentul Istoric
      • Evenimentul istoric – ediții online
    • Comunicate
      • Evenimentul Zilei
      • Capital
  • Cele mai vândute
  • Noutăți
HomeCărțiGastronomieSanda Marin și marea carte de bucate a românilor
Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor
sumar produs

Sanda Marin și marea carte de bucate a românilor

29,90 lei

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu

Nr. pagini: 208 pagini

Anul apariţiei: 2022

Editura: NEVERLAND

Sanda Marin (numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan, nascuta Simionescu, decembrie 1900, Iasi – 1961, Bucuresti) este autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat om de stiinta, naturalist, paleontolog si geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germana, franceza si engleza, a studiat pianul la Paris si apoi in tara cu faimoasa Florica Musicescu, profesoara lui Dinu Lipatti si a lui Dan Grigore. Casatorita cu Mihai Zapan, doctor in chimie, Cecilia Maria si-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creatii gastronomice proprii.

Pe la inceputul anilor ’30, nemultumita de cartile de bucate existente pe piata, Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii, si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi: Sanda Marin. Este de mentionat ca tatal sau, profesorul Ion Simionescu, era directorul Editurii Cartea Romanesca, din Bucuresti, unde a fost publicata Cartea de bucate.

Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca, fiind prefatata de Pastorel Teodoreanu. Volumul continea nu mai putin de 1.300 de retete culinare cunoscute in bucataria romaneasca, autohtone si imprumutate sau inspirate din alte traditii gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o editie prescurtata, adaptata la ideologia si la lipsurile alimentare din timpul comunismului; a fost republicata, mai apoi, in zeci de editii succesive.

…Dar cine este, oare, cu adevarat, autorul faimosului tom culinar si cat de mult s-a implicat Pastorel Teodoreanu in realizarea acestei opere, dincolo de simpla scriere a prefetei?

2 în stoc

SKU: EDNEVER048 Categorii: Cărți, Gastronomie
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Recenzii (0)

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu

Nr. pagini: 208 pagini

Anul apariţiei: 2022

Editura: NEVERLAND

Sanda Marin (numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan, nascuta Simionescu, decembrie 1900, Iasi – 1961, Bucuresti) este autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat om de stiinta, naturalist, paleontolog si geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germana, franceza si engleza, a studiat pianul la Paris si apoi in tara cu faimoasa Florica Musicescu, profesoara lui Dinu Lipatti si a lui Dan Grigore. Casatorita cu Mihai Zapan, doctor in chimie, Cecilia Maria si-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creatii gastronomice proprii.

Pe la inceputul anilor ’30, nemultumita de cartile de bucate existente pe piata, Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii, si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi: Sanda Marin. Este de mentionat ca tatal sau, profesorul Ion Simionescu, era directorul Editurii Cartea Romanesca, din Bucuresti, unde a fost publicata Cartea de bucate.

Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca, fiind prefatata de Pastorel Teodoreanu. Volumul continea nu mai putin de 1.300 de retete culinare cunoscute in bucataria romaneasca, autohtone si imprumutate sau inspirate din alte traditii gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o editie prescurtata, adaptata la ideologia si la lipsurile alimentare din timpul comunismului; a fost republicata, mai apoi, in zeci de editii succesive.

…Dar cine este, oare, cu adevarat, autorul faimosului tom culinar si cat de mult s-a implicat Pastorel Teodoreanu in realizarea acestei opere, dincolo de simpla scriere a prefetei?

Greutate 0,199 kg
Editura

Neverland

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sanda Marin și marea carte de bucate a românilor” Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Edituri partnere

  • Martorul Clipei
  • Proema
  • Aius Printed
  • Bookzone
  • Cetatea de Scaun
  • Corint
  • Crisis Press
  • Danaster
  • Eikon
  • Evrika Publishing
  • Favorit
  • For You
  • Hoffman
  • Mass Media România de Mâine
  • Mediafax
  • Mica Valahie
  • Miidecărți
  • Monitorul Oficial
  • Neverland
  • Palimpsest
  • Partoş
  • Paul Editions
  • Preda Publishing
  • Prestige
  • Pro Universitaria
  • Universul Juridic

Produse similare

Adaugă în coș
Quick View
(0)

Cartea regală de bucate

49,00 lei
Citește mai mult
Quick View
Out Of Stock
(0)

Pachet promo cărţi 3

174,80 lei
Citește mai mult
Quick View
Out Of Stock
(0)

Pachet promo cărţi 2

207,90 lei
Hot
Citește mai mult
Quick View
Out Of Stock
(0)

În Ochiul Ciclonului

59,00 lei
Adaugă în coș
Quick View
(0)

Urmăritori și urmăriți

38,90 lei

INFORMAȚII

  • Livrare și modalități de plată
  • Politică de confidențialitate
  • Termeni și condiții
  • Returul produselor
  • Media kit

SERVICII CLIENȚI

  • Contact
  • Returnări produse

CONT

  • Contul meu
  • Wishlist

A.N.P.C.

www.anpc.gov.ro
Numărul consumatorului: 0800080999
Adresa A.N.P.C. București, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, Sect. 1, Tel/fax: 0372-131951, E-mail: office@anpc.ro

what are you looking for?

close
[]